design designer logo advertising advertisement advertentie reclame brusselbilderbilder branding brand rebranding ontwerp restyle social media campaign

Rebranding in Photoshop

Retailers hebben strakke deadlines. Een rebranding betekent immers onherroepelijk dat de winkel sluit wegens verbouwingen. Dan is een snelle workflow zonder opmetingen, zonder 3D-software en zonder renderen een geschenk uit de hemel.
In dit geval was de rebranding nog complexer; de winkel is één van de beschermde monumenten in de Dumontwijk in De Panne en ook de diensten voor cultureel erfgoed in moesten hun zegen geven over de aanpassingen.

Workflow

Bilderbilder nam een snelle foto en begon eerst het straatmeubilair te wissen om een  overzichtelijke impressie te kunnen illustreren van de veranderingen. Daarna begon het echte werk: de facade herstylen op basis van een briefing waarbij we marketing, rendabiliteit en architectuur combineerden. Alles in perspectief, letterlijk dan.

Het beeld werd uitgekiend gestructureerd zodat we snel opties konden laten zien, mogelijke kleurvariaties en vooral combinaties.

De klant kreeg een twintigtal ultra-realistische voorstellen te zien. Het definitieve concept werd de briefing voor de leveranciers, én als officiele bijlage toegevoegd aan de stedenbouwkundige bouwaanvraag.