fotobewerking retouche foto gent
fotobewerking retouche foto gent
fotobewerking retouche foto
digitale beeldbewerking modefotografie model modellen studio photography

Fotobewerking in een fashion workflow

Flatterend licht, perfecte kleurweergave, scherp  tot in de details. Bij Fashion-fotografie wordt het uiterste gevraagd van fotograaf, stylist en model. Maar ook van de retoucheurs die de fotobewerking moeten doen. Of het nu foto’s zijn voor webshop met een precieze weergave van de producten of uiterst artistieke sfeerbeelden, zonder deskundige fotobewerking haal je niet het maximum ui je beelden.
Toen Mayenne, een designer van heel strakke handtassen, BilderBilder vroeg om modefoto’s te shooten én te retoucheren stonden we ogenblikkelijk klaar. Ze wist dat ze kon rekenen op kunde en de ervaring, veel creatieve ambitie en heel veel enthousiasme om precies de stijl te bereiken die ze voor ogen had.

Beeldmontage

Om een beeld zo goed mogelijk te shooten zijn meestal verschillende opnames nodig: een beeld waar het model precies goed kijkt, foto’s met verschillende belichtingen van de kleding, de lege achtergrond en wellicht nog enkele fotos om alle details goed in beeld te brengen. Dat heten we een fotografische beeldmontage bij Bilderbilder.

Al deze beelden moeten uiteindelijk dat ene beeld gaan vormen dat je voor ogen hebt. BilderBilder maakt in samenwerking met de art director een naadloze compilatie van de beste shots. Voor campagnes, web en social media. Wanner we starten met de fotobewerking kunnen we nog alle correcties uitvoeren om het beeld zo sterk mogelijk maken of het (ook een heel andere) sfeer geven.

Fotobewerking

Na het maken van de montage begint de fijnere fotobewerking van het beeld. Alle details moeten juist zijn. We corrigeren oneffenheden waar dat nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de huid, nagels en haar van het model maar ook aan beschadigingen of kreukels en vlekken. In overleg halen we de storende elementen netjes weg.

Kleuroptimalisatie en -correctie

Door belichting en reflectie wijken kleuren op een foto steevast af van het origineel. Voorgrondkleuren lijken trouwens anders wanneer de achtergrond veranderd wordt. En bij textiel en fashionfoto’s is een perfecte weergave van de kleuren nu net heel belangrijk om uw klanten een juist beeld te geven. We bekijken samen hoe we de foto optimaal van kleur, tonaliteit, contrast en ook van sfeer kunnen maken.

Belichting

Actiefoto’s perfect belichten is geen sinecure. In post productie gaan we dan ook onder- of overbelichte delen van de foto aanpassen, of het karakter van het licht finetunen tot eerder spotlight, sfeerbelichting, of bijvoorbeeld koel, strak licht. Achteraf kan er nog veel worden aangepast wat uw beeld nog veel beter maakt en uw product aantrekkelijker. Wij houden van licht en spelen er graag mee tot je helemaal tevreden bent over je beeld.

Sfeer

Door deskundig (kleine) correcties in de belichting van een beeld aan te passen, kunnen we de foto net iets meer punch geven of je product precies juist in de spotlight plaatsen. Belichting is een niet te onderschatten factor voor het slagen van een beeld maar ook voor het scheppen van sfeer. Net iets koeler, een heel pak warmer, filmisch, retro… wij houden van een uitdaging en hopen dat je iets moois bedenkt.

fashion mode shoot fashion fotografie photography magazine glossy woman model antwerpenfashionshoot modefotografie fifties girl art director sfeerbeeld foto editing branding brussel